Paardrijroutes Andalusië Zuid Spanje
Bed en Breakfast paardrijden Andalusië

Paarden knuffelen bij de B&B

Op het terrein van de Bed en Breakfast staan diverse mooie paarden. Deze worden gebruikt voor de paardenfokkerij in Andalusië en zijn niet bereden. Je kunt er dus niet mee paardrijden. Wel kun je ze aaien, knuffelen en wat lekkers geven. Dat zullen de paarden fijn vinden, een beetje extra aandacht.

Prachtige paardrijroutes in Andalusië

De routes gaan door de bergen en/of langs het azuurblauwe meer. Langs vervallen boerderijtjes, tussen de olijfbomen door, over slingerende zandpaden en langs het stuwmeer van Zahara de la Sierra.  Adembenemende uitzichten zijn geen uitzondering. Soms zie je in de verte de bergtoppen van Sierra de Grazalema. De paardrijroutes gaan bijna allemaal over autovrije of autoluwe weggetjes. Je gaat een fantastische dag beleven als je hier gaat paardrijden en je zult ogen te kort komen in Zuid Spanje!

Santiago, de paardenfluisteraar

Santiago is de eigenaar van de manege en is een echte authentieke Spanjaard. Klein van postuur, guitige ogen, een zon gebrande huid en altijd tref je hem met zijn cowboyhoed. Hij is gek op zijn paarden en zijn paarden op hem. Zo hoeft Santiago maar wat te fluiten en de paarden volgen hem trouw. Daarom is het ook zeer vertrouwd om als onervaren ruiter een route te rijden.

Met kleine kinderen paardrijden is ook geen enkel probleem. Santiago heeft dan voor de zekerheid een extra touw vast aan het paard zodat er niks kan gebeuren, of hij neemt de kinderen mee in zijn zadel op zijn paard.

Santiago vertelt ook graag over de omgeving en houdt van een grapje. Helaas spreekt hij alleen geen Engels.

PaardrijritPrijs
Rit van 1 uur€ 18,- p/u
Rit van 2 uur€ 15,- p/u
Ook dagtochten mogelijk!op aanvraag

We reserveren graag voor jou en je kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen.

Telefoonnummer Santiago: 0034 608 840 376

Santiago met zijn paarden

Twee uur paardrijden

Een paardrijroute van 1 uur is mogelijk maar als je de tijd hebt, is een route van minimaal 2 uur echt aan te raden.  Je ziet dan zoveel meer van het prachtige landelijke leven in Andalusië, Zuid Spanje.

Waar te vinden

Na een autoritje van een dik half uur kom je aan bij het strandje, Playita Arroyomolinos. Dat ligt aan het stuwmeer, iets voorbij Zahara de la Sierra. Je moet de parkeerplaats oprijden, en dan vlak voor het entreepoortje van het recreatieterrein rechtsaf over een klein bruggetje rijden. Het kan zijn dat het hek van de parkeerplaats dicht lijkt, maar als Santiago weet dat je komt is het slot open!

 

Tip: neem je zwemkleding mee voor een verfrissende duik in het zwemmeertje bij Playita Arroyomolinos!