Sevilla ligt in Zuid-Spanje en deze stad van bijna 2.000 jaar oud wordt gekenmerkt door smalle steegjes, sprookjesachtige parken, historische gebouwen, Arabische invloeden en een lange rivier die door de stad loopt. De sfeer is uitermate gastvrij, vriendelijk en ongedwongen. Hieronder lees je de beste tips voor een sprankelende dagtrip vanaf de B&B.

Zonder files van B&B naar Sevilla

Vanaf onze B&B is het in totaal een uur rijden. We adviseren om de auto gratis te parkeren bij het metrostation Condequinto. Je gaat dan via de loopbrug over de autoweg en koopt je kaartje bij de automaat. Vanaf daar is het nog 20 minuutjes met de metro en stap je zo midden in hartje Sevilla (de halte heet Puerta Jerez) uit. Zonder files en tijdrovend gezoek. Ideaal!

Flamencoshow

We kennen een aantal niet-toeristische adresjes waar je een authentieke zinderende flamencoshow kunt ervaren. De meeste shows zijn in de avond maar we kunnen ook een klein theater adviseren die vaak middagshows op het programma heeft staan. Zo kun je ´s avonds weer gezellig mee eten in onze B&B.

Topattracties in Sevilla

Hou je van bijzondere bouwwerken en kleurrijke architectuur? Dan is het Real Alcázar, een Moors paleis gebouwd in 913, jouw plek! Nog steeds is het de residentie van zijne majesteit Koning Juan Carlos wanneer hij in Sevilla op bezoek is. De tuin en het paleis zijn enorm. Boek hier rechtstreeks je tickets online zodat je niet in de rij hoeft te staan. Real Alcazar Sevilla online tickets boeken.

Ga ook  wandelen bovenop de Metropool Parasol (te zien op de foto), het grootste moderne houten bouwwerk van Europa. In de kelder koop je je tickets en voor een paar euro meer doe je deze tour met een 3D-bril van PastView (duurt een half uurtje). Hiermee zie je hoe de stad vroeger en tijdens Expo´92 was. Super interessant!

Bewonder de prachtige immense kathedraal waar ook het graf van Columbus is te vinden. Met het toegangskaartje kun je voor dezelfde prijs ook de Torre La Giralda beklimmen en de basiliek El Salvador bezoeken. Koop je ticket online bij Kathedraal Sevilla tickets of koop het bij de Basiliek El Salvador om niet in de rij te hoeven staan.

Plaza de España

Één van de mooiste bezienswaardigheden van de stad is het halvemaanvormige plein Plaza de España. Een romantische plek die je meteen herkent aan de vele pilaren, bootjes en de kleurrijke bruggen.

Naast het Plaza de España vind je een heerlijk park. Parque de María Luisa is misschien wel het beroemdste park van Sevilla. Nog niet zo lang geleden is dit park uitgeroepen tot cultureel erfgoed.

Beste tips dagtrip Nederlands Sevilla

Met een Nederlands tintje

Wil je Sevilla ontdekken als een local, boek dan hier je wandeling of fietstocht met een Nederlands sprekende gids. Piatours is een echte aanrader!

Als je graag wat meer achtergrondinformatie wilt horen over een flamencoshow, vraag ons dan om dat adresje waar je een authentieke flamenco show kunt zien met een half uur uitleg in het Nederlands.

Meer Sevilla tips

Iedere donderdagochtend is er een leuke antiekmarkt in de Calle Feria.

Op het plein Plaza Alameda de Hercules zit je tussen de locals heerlijke tapas te eten. Het is het grootste plein met een bohemien uitstraling.

Vergeet ook vooral niet te slenteren door de oude wijk Santa Cruz, de wijk met kleine straatjes, smalle steegjes en pleintjes.

Ga naar deze Nederlandse website over Sevilla voor nog meer leuke tips.