vakantie met kinderen in Andalusië Zuid Spanje

Wat je kunt doen tijdens je vakantie bij de B&B

 • Paardjes aaien.
 • Een stukje wandelen.
 • Met een kinderfietsje crossen.
 • Springen in de trampoline.
 • Tafelvoetbal, tafeltennis, badminton.
 • Er zijn spelletjes en tekenspulletjes en er is onbeperkte WiFi.
 • Onze kinderen, Juliëtte, Luuk en Jesse vinden het ook heel gezellig om samen te spelen in en om de B&B, zeker als ze vakantie hebben.

Actief met kinderen

Ga tijdens je vakantie de beroemde fietsroute, Via Verde de la Sierra, fietsen. Je fietst door berglandschap fietst zonder te moeten klimmen, ideaal! Halverwege breng je een bezoek aan het informatiecentrum van de Vale Gieren. In Coripe zijn ook van die leuke familiefietsen met een dakje te huur. Bij de fietsverhuur zijn ook fietsen met een kinderzitje of een kinderkarretje en ook kinderfietsjes. Lees hier meer informatie over het fietsen van de Via Verde met kinderen.

De wandeling Rio Majaceite is schaduwrijk en echt een aanrader. Wandelen van El Bosque naar Benamahoma is ongeveer 5 kilometer. Langs de rivier, door de bossen, over bruggetjes en veel trappetjes. Niet moeilijk, wel heel leuk voor de hele familie! En misschien zie je nog een otter.

Zahara de la Sierra (40 min) , het witte dorp gelegen bij een azuurblauw stuwmeer, is een leuke tip voor het hele gezin. Een schattig wit dorpje met een aantal leuke winkeltjes, pleintjes en barretjes. Je kunt helemaal naar het kasteel bovenop klimmen. Dat is een super leuke route en je wordt beloond met een prachtig uitzicht.

De prachtige paardrijroutes rondom het meer of door de bergen zijn een ware beleving tijdens je vakantie. Dat wordt een topdag! Ook goed te doen met kleine kinderen. Lees meer informatie over het paardrijden.

Spelen met water

Bezoek Aroyomolinos, een kleine oase waar je in het verfrissende bergwater kunt zwemmen. Veel bomen, wel 6 hectare grasveld, zandbak, picknicktafels en een bar en restaurantje. In de weekenden en in de vakantie heel druk maar ook heel gezellig tussen al die Spanjaarden!

Strandje bij Arcos de la Frontera is een zalige plek voor een dagje weg. Een heel fijn zand strand met zacht zwemwater zonder golven, dus heel kindvriendelijk. Veel schaduwplekjes. Je kunt er ook een kano of bootje huren.

Een dagje naar zee is ook heel goed te doen! We weten een gezellig kindvriendelijk baaitje, La Muralla bij Puerto Santa Maria.

Bij El Mogote ku je een watertrapfiets met glijbaan huren. Dat is heerlijk voor de kinderen en relaxed voor de ouders. Er zijn ook kano´s te huur. Daarna kun je lekker lunchen bij het restaurantje dat de relaxte sfeer heeft van een strandtent met magnifiek uitzicht op Zahara de la Sierra. Dit is ultiem vakantie vieren met je kinderen!

Bij de buren in Andalusië

Bij onze ¨buren¨ kun je een rondleiding krijgen in de olijfoliefabriek, waar het oude ambacht gecombineerd wordt met supermoderne technieken. Interessant voor de ouders en de kinderen.

Wij zeggen altijd: ¨In het Katholieke Spanje komt op de eerste plaats ¨Dios¨ en op een vette tweede plaats komen de kinderen.¨

B&B omgeving Sevilla kindvriendelijk

Beste tips voor een kindvriendelijk dagje Sevilla

Als je naar Andalusië gaat, moet je zeker een flamencoshow hebben gezien! Wij kennen een piepklein theater (28 stoelen) in Sevilla waar ze een middagvoorstelling hebben. Het zit in een gezellige overdekte markthal in de wijk Triana (de wijk van de geglazuurde tegeltjes). Op zondagochtend is daar langs de rivier ook nog een gezellige kunstenaarsmarkt. Laat hier een leuk portret van je kinderen maken.

Bovenop de Metropool (de moderne paddestoel) kun je wandelen en dit mag je eigenlijk niet missen. Het bijzondere houten bouwwerkt steekt fel af bij de omliggende  oude monumenten in de oude stad.  Gebuik eventueel ook de 3D-bril van PastView (duurt een half uurtje). Hiermee zie je hoe Sevilla vroeger was. Super interessant voor ouders en kinderen!

De Stierenvechtarena en het bijbehorende museum, vertellen je de verhalen en gebruiken van de eeuwenoude traditie in Zuid Spanje. Echt iets voor stoere jongens en meiden.

De nummer 1 attractie van Sevilla is het Alcazar (het Moorse paleis). Als je genoeg tijd hebt is dit zeker een bezoek waard. Hou er rekening mee dat het heel groot is en je er makkelijk een aantal uren kunt ronddwalen. Bij je bezoek aan het Moorse paleis hoort natuurlijk ook de Giralda (oude hoge toren) beklimmen.

Het megagrote plein met speeltuintjes en fonteintjes waar altijd veel te doen is, heet Plaza Hercules de Alamenda. En daar kun je ook heerlijk tapas eten!

Sevilla heeft ook een aantal kindvriendelijke pretparken.

 • Waterglijbanenpark Aquapolis
 • Acuario, het aquarium waar haaien zwemmen (bijvoorbeeld voor een regenachtige dag)
 • Isla Magica, een pretpark met veel waterattracties.

Lees nog meer tips bij Stralend Sevilla

Beste tips voor een dagje Jerez de la Frontera met kinderen

Bezoek het paleis (Palacio del Virrey). De bijzonder aardige markies verzorgt zelf de rondleiding door zijn paleis terwijl hij de bijzondere geschiedenis van zijn familie vertelt.

De koninklijke paardrijschool (Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre) in Zuid Spanje waar het crème de la crème van de ruitersport te vinden is, is echt de moeite waard. Ook interessant voor mensen die niet zoveel met paarden hebben. Paarden en ruiters trainen onder andere voor de Olympische Spelen. Er zijn dagen waarop je een spetterende show kunt bezoeken en op andere dagen kun je een rondleiding krijgen en mag je het immense terrein bekijken met rijtuigenmuseum, zadelmakerij, stallen, paleizen, etc.

Jerez de la Frontera heeft ook een aantal pretparken.

 • Een waterglijbanenpark
 • een grote doe-speeltuin
 • een gezellige dierentuin

 

Hierboven staan een aantal ideetjes voor je vakantie in Zuid Spanje. Natuurlijk zijn er nog meer tips… maar die vertellen we je graag als je er bent.